zaterdag, 21 oktober 2023 16:26

Nieuwsbrief

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Lieve mensen,
Hoe gaat het met jullie? Zo te zien nog steeds mooi weer! Dat mis ik eigenlijk het meest van België. De seizoenen.
Een mooie naherfst. Een koude winter, lente bloesem en zomers terrasjes weer. Hier hebben we zomer en regenseizoen. We zitten nu volop in regenseizoen. Tot aan onze enkels ploeteren.
Door de rode aarde modder wegen. Maar goed, ook dat hoort bij Afrika.

Onze kids zijn begonnen aan hun laatste semester. In december en januari hebben ze hier zomervakantie.
De afgelopen maanden zijn er vele mooie projecten verwezenlijkt in Foodstep.
Zo kregen we van een Belgische organisatie uitwasbare maandverbanden. Nu kunnen all meisjes altijd nr school!
Op sommige dagen stonden alle bedden buiten voor de grote schoonmaak en alle kamers van de kids vanbinnen te schilderen. Daarna kreeg ook de gehele buiten boel een frisse verflaag.
Er werd geoogst op het land om zo de borden heerlijk te vullen met verse groenten en fruit.
Vele stevige bouwwerken werden verricht.

Een verbouwing met waterput bij de toiletten van de meisjes. Repareren van storm schade aan enkele daken, ons huisvuil kreeg een eigen huisje met grote vuilbakken om zo beter te sorteren.
(Hoewel dat een groot hekel punt in Uganda is, hier wordt nog alles op een hoopje verbrand).
Ook kregen we van Eco Technix vanuit België, prachtige zonnepanelen toegestuurd. We wachten totdat het storm seizoen voorbij is, om deze op onze Foodstep daken te plaatsen. Weer een sprong vooruit!
En dan de ware metamorfose van ons Foodstep speelplein.!!

Nieuwe schommels, glijbaan, wip- wap, een gemetste ping-pong tafel. Een goede wasplek bij de waterton.
Voor de oudere een prachtige zithoek onder een mooi stro dak, gemaakt Dr John Longok, een van onze oudere kinderen in Foodstep. Ook de sport palen voor netbal, basketbal en volleybal, werden vernieuwd. Kortom een heuse klus werd verzet. Bedankt aan alle vrijwilligers en sponsors om deze projecten tot een mooi einde te brengen.
Ook onze eigen Foodstep kids hielpen goed mee! Thank you!

Zowel de jongens als de meiden, volgden een cursus juwelen maken! De resultaten zijn pareltjes! En nu te koop, net zoals onze naaiwerkjes, in ons kleine shopje. Ik ga vragen aan onze oudste kids om deze ook on line te zetten.

Ik hoorde van velen dat de jaarlijkse Foodstep BBQ , weer zoals steeds een groot en lekker succes was! Aan iedereen achter en voor de schermen, suuuper bedankt!
Het restaurant hier begint stil aan op gang te komen. Kinderen helpen graag en goed mee. Kunnen al veel recepten zelf bereiden. Ben super trots.
Deze week worden ook de meubeltjes voor de eerste bungalow geleverd. Ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Mijn lieve ouders, hadden samen met nog andere vrienden een mooie tijd in Uganda. Altijd weer goed om het thuisfront te verwennen met de schoonheden van Uganda. We bezochten samen de kinder gevangenis. Wat waren ze onder de indruk hoe deze plek niet meer de hel op aarde is. Met dank aan mijn hele Foodstep team.

Ik word net opgebeld dat er een verwaarloosd 7 maanden oud meisje is gevonden. Ga dus nu metteen afsluiten. Weer een klein hummeltje dat een hoopvolle toekomst staat te wachten, I Foodstep Uganda.
Dankzij familie, vrienden, sponsers, en gebed kunnen we dit waar maken.
God's Zegen
Nathalie en alle Foodstep Uganda kids

 

Gelezen: 159 keer Laatst aangepast op zaterdag, 21 oktober 2023 16:58
Meer in deze categorie: « Nieuwsbrief juni 23 Nieuwsbrief »