zaterdag, 04 maart 2023 15:59

Nieuwsbrief maart 23

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Lieve vrienden,

De lange 'zomer' vakantie is weer voorbij ! Het was een gezellig drukke tijd samen met al onze Foodstep kids.
Sommige gingen op sportkamp, anderen gingen aan de slag in onze tuin. Joel leerde enkele kids leuke patronen en schorten maken. Terwijl ons koor en onze muzikanten hun eigen werk instudeerden en de longen uit hun lijf zongen bij vele kerkdiensten. Wat hebben ze genoten van de zwemlessen in ISU. Heerlijk om de kids zo blij en gelukkig te zien!

We krijgen gelukkig weer bezoek in Foodstep die steeds voor ons spulletjes uit België en Nederland meebrengen. Waarvoor dank! Zonder jullie zouden we er maar kaaltjes bijlopen.
Ook kwamen er best veel bezoekers die een tijdje langer bleven. Zij gaven EHBO les met 14 leerlingen die hun certificaat behaalde. Onze oudste jongens werden getrakteerd op dagje uit met echte pizza!
Een piloot van KLM bracht 2 fietsen mee en leerde onze tieners hoe je een fiets in mekaar steekt en onderhoud.
Lieve mensen kwamen koken voor de kids. Andere waren aan het klussen. Een vriendin leert hen juwelen knopen.
Sommige kids hebben een cursus gevolgd en zijn een nieuw project gestart, onze eigen Foodstep Champignon kwekerij!
Eigen kweekhuisje bouwen, stoken, mest, ....werkelijk ongelooflijk!
Kortom, we hebben niet still gezeten.

En nu zit iedereen weer op de schoolbanken. 8 verschillende scholen! Sommige hadden zo'n geweldige resultaten dat hun naam vermeld werd in de krant en ze dus ook een studiebeurs verdienen. Onze Christoph is zelfs geselecteerd om in de beroemde sportschool (vele olympische marathon lopers trainen daar ook) op voetbal te gaan. Wat zijn we trots! Hij is niet zo groot als Lukaku, maar speelt als de beste.
Bepakt en bezakt, ging ieder kind weer naar school. Ook ons kleuterklasje, met een nieuwe geweldige juf, ging van start. Wij hopen nu even wat rust te krijgen.

Toch gaan de bouwwerken wel door. Zo bouwden we een mooie muur bij onze dining hall. Kregen sommige gebouwen binnen in een likje verf. En onze eigen waterput geeft ons iedere dag fris water. Ook de omheining werd geplaatst.
Projecten zoals zonnepanelen, opknappen van al het sanitair, verder afwerken van onze gastenverblijven , konijnen en kippen kweken,....staan op ons verlanglijstje.

Dus we gaan door met vrolijke moed!
Bedankt om naast ons te staan. Voor ons te bidden. En ons Foodstep project te ondersteunen!

Warme groetjes van ons allen.
Nathalie Seliffet

 

Gelezen: 236 keer