vrijdag, 13 augustus 2021 08:49

Update

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lieve vrienden,
Hoe gaat het daar in Belgie en Nederland? 
Domme vraag eigenlijk, de hele wereld gaat gebukt onder dezelfde miserie. Is het niet Corona, dan wel hevig noodweer. Of bosbranden en bodemverontreiniging . Geen school, wel dan niet op restaurant. Mondmaskers en handengel, geen familie bezoekjes , geen festivals. Iedereen heeft zijn deeltje wel gehad....
 

Ook wij hier in Uganda moesten vele kwellingen ondergaan. Midden in de Corona strijd hadden we hier weer verkiezingen die met veel geweld verlopen zijn.

Scholen zijn nog steeds dicht. En hier kan je geen thuisonderwijs volgen via de computer (de leraar heeft zelf geen computer), we hebben onze kids zelf via schriften en enkele boeken moeten onderwijzen.
Wij moeten nog steeds om 19 u binnen zijn. Transport mag maar met 3 in de auto. Corona tests zijn schaars, vaccins beginnen nu binnen te komen.
Werner verloor ook beide ouders, we konden niet naar de begrafenis komen. Onze beide gezondheid kreeg ook even een knauw, maar het gaat nu wel beter.
Ook verhuisden we naar ons land aan Lake Victoria. Een prachtig vogelparadijs waar we heerlijk genieten.

 

Het was me het jaartje wel !
En toch! Zoals jullie wel weten heeft Foodstep steeds een plan B. Bij de pakken blijven neer zitten staat niet in ons woordenboek!
De kinderen moesten allemaal in de Home verblijven samen met de social workers. Niemand mag binnen of buiten. Dus zijn we zelf aan de slag gegaan. Joel maakte kledij voor de kids. Onze tuin leverde veel gezonde groenten, we hadden onze eigen Olympische spelen, grote schoonmaak, meehelpen in de keuken, nieuwe dansjes werden aangeleerd en reeds 4 kids spelen vloeiend key board. De kids in examenjaren mochten een examen afleggen en zijn allemaal glansrijk geslaagd!
De prijzen van voedsel rezen de pan uit, maar toch hebben het kunnen runnen zodat ieder kind zijn maaltijden kreeg. Ook medische kosten waren hoog, door schaarste aan medicatie. Maar wat we het meest gemist hebben zijn jullie! Geen bezoekjes, geen mailtjes, geen stukjes zeep, geen balonnen of koekjes. Maar vooral geen knuffels en gezellig samen zijn. God wat hebben we jullie gemist! 

 

Dat er weer een BBQ, ten voordele van Foodstep Uganda georganiseerd werd is fantastisch! We zijn jullie zeer dankbaar dat jullie ons niet vergeten zijn!
Ook mijn lieve familie , alle medewerkers in de keuken, opdieners, tombola verkopers, afwassers, de mooie buffet makers,  ticket verkopers, de mannen aan de bbq (vergeet ze niet op tijd een drankje te geven, kan heel warm zijn aan de vuren...), ....allemaal super bedankt! Jullie hebben een speciaal plaatsje in ons hart!
Ik ben erg trots op onze kids en ons project. Ze maken het allemaal erg goed.
Meer dan 10 jaar, iedere dag opnieuw, vechten we voor die hoopvolle toekomst! 
Dankzij u konden we Gods plan waarmaken.

 

Dikke kus, Werner, Nathalie, Maxim en Xavier(ja we zijn trotse groot ouders geworden), alle Foodstep staff en aaaaaaaaaaaaaalle Foodstep kids
Dikke kus en geniet van het leven!

 

Nathalie
Gelezen: 604 keer

Nieuwste van Nathalie

Meer in deze categorie: « Geen verbinding Jouw hulp is nodig »